Založ si blog

Daniel Lipšic ako detektív Oriešok

Popri bujnejúcich kampaniach prezidentských kandidátov Slovenskom opakovane otriasla aj postaršia, no stále dostatočne odpudivá, kauza emisie. Na jednej strane by sme sa mohli zaradovať, že je vôľa ňou pohnúť. Na druhej strane, vidiac Daniela Lipšica, ako sa hrá na detektíva, nám neostáva iné, ako posmutnieť, pretože je zjavné, že vôbec nejde o vôľu vec vyriešiť, len sa na nej politicky priživiť.

Dnes už nie je ničím prekvapujúcim, že politici sa miesto tvorivej práce v prospech Slovače predháňajú v tom, aby ich „zahrali“ médiá. Lebo koho nevidieť v televízii a v novinách, ten nežije. A keď mediálne nežije, zmenšujú sa aj jeho šance na zvolenie. Tento krutý zákon slovenskej politiky potom privádza jej aktérov do rôznych situácií a polôh, ktoré im majú priniesť zaslúžené ovocie v podobe výslnia v pomyselných svetlách reflektorov.

Daniel Lipšic o tom vie svoje. Jeho organigram finančných tokov v kauze emisie nemohol ostať nepovšimnutý. Nejeden by si utrel slzu dojatia v oku. Daniel Lipšic predsa odhalil dávnu pravdu, ktorú všetci tušili, ale nik ju nahlas nevyslovil. Nebál sa naznačiť, že v kauze sa nabalil okrem iných aj istý pán B., s rovnakým dátumom narodenia ako pán Brhel. Nebojácny chlapčisko to je, tento Daniel. Nezaváha ani chvíľu, vyberie sa do Švajčiarska, kde sa pokúsi prísť celej veci na koreň. Celá táto fraška má však jeden veľký háčik.

A síce, píše sa rok 2014. Daniel Lipšic už nie je ministrom vnútra. Bol ním od roku 2010 do predčasných volieb. Kauza emisie vtedy už bola dávno na svete a bola tiež dostatočne pálčivá na to, aby sa jej z pozície ministra vnútra náležite venoval. Rovnako už vtedy bolo jasné, že má mafiánske pozadie, ktoré prešetrujú Švajčiari. Ministra Lipšica kauza netrápila, jeho ľudia sa viac venovali nákupu nového odpočúvacieho systému.

Ako opozičného poslanca a predsedu novej strany odrazu Daniela Lipšica kauza trápi a chce sa kvôli jej vyšetreniu vydať do Švajčiarska. Nemá pritom na niečo také žiadne zákonné oprávnenie, nie je orgán činný v trestnom konaní. Je len politik, poslanec, človek, ktorý si uvedomuje, že z času na čas je treba podsunúť médiám, a teda aj ľuďom, nejaké to „omamné“ sústo, aby sa naňho a jeho straničku nezabudlo.

Pri takýchto infantilných metódach mu však hrozí, že v našej pamäti ostane zapísaný ako detektív Oriešok.

Buď bude Kiska dobrý pastier, alebo voliči ovce

02.04.2014

Jeho víťazstvo v prezidentských voľbách mnohí považujú za dôležitý a potrebný krok pre Slovensko. S novým prezidentom mnohí spájajú nádej, že Slovensko už nebude červenajúcou sa krajinou, uberajúcou sa pod vedením Smeru z roka na rok k morálnemu aj finančnému úpadku. A tiež si azda nahovárajú, že nie sme až také ovce, ako sa to často hovorí. Po vyhlásení [...]

Hollandova aféra alebo nevera nielen po francúzsky

21.01.2014

Vo Francúzsku si už nepochybne zvykli, že ich prezidenti nevedú práve usporiadané manželské životy. Pravdou je, že na Felixa Faureho zatiaľ nemá nikto, lebo predsa len, umrieť počas sexuálnych radovánok si ešte žiadny iný francúzsky prezident netrúfol. No kým v časoch Felixa novinári okolnosti smrti úctivo obišli, na afére Francoisa Hollanda si priam zgustli. Doba sa [...]

Go Satan go! alebo Blížia sa eurovoľby?

13.01.2014

Písal sa rok 1994. Na jednom z transparentov, ktorí držali nadšení fanúšikovia evidentne neslovenského pôvodu v lillehamerskej hokejovej hale, bol nápis GO SATAN GO. Po 20-tich rokoch by sa mohol tento nápis oprášiť a použiť. Na rozdiel odvtedy, dnes by ho nedopĺňali plamene, ale otázniky. Najmä potom, čo sa k jeho nenominovaniu do reprezentácie vyjadrili dvaja naši [...]

gangy, švédsko

Na podujatie švédskej Ľavicovej strany vtrhli útočníci, hlásia troch zranených

24.04.2024 23:24

Večerné podujatie v Štokholme malo byť o rastúcom fašizme vo Švédsku.

bombic

Británia rozhodla o vydaní extrémistu Bombica na Slovensko. Odkázal, že nikam nejde

24.04.2024 22:40

Rozhodnutie súdu nie je právoplatné, môže sa proti nemu odvolať.

ATACMS, vojna na Ukrajine

Kyjev už nasadil strely dlhého doletu ATACMS. Američania ich dodali tajne

24.04.2024 20:54

Zbrane prišli na Ukrajinu tento mesiac, oznámilo americké ministerstvo zahraničných vecí.

Francois Fillon

Francúzsky súd potvrdil odsúdenie expremiéra Fillona v kauze sprenevery

24.04.2024 19:16

Sprenevery sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 22059x
Priemerná čítanosť článkov: 3151x

Autor blogu

Kategórie